MEI a participat la ședința de informare privind Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării

Reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii au participat astăzi, la ședința de informare pentru Coordonatorii Ariilor Prioritare, cât și pentru persoanele supleante. Participanții au fost informați despre rolul macro strategiilor în cadrul UE, ce reprezintă Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD) și cum se implică țările în implementarea acestora, dar și despre oportunitățile oferite în cadrul SUERD.

Ședința are loc în contextul vizitei la Chișinău a Adreei Pena, responsabilă de comunicare și dezvoltare de capacități din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene din România, țară ce deține Președinția la Consiliul Uniunii Europene, concomitent și a Președinției SUERD.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, în calitatea sa de autoritate națională împuternicită de coordonarea procesului de implementare a Strategiei Uniunii Europene  pentru Regiunea Dunării (SUERD).

Imagini: