MEI a promovat 5 reprezentanți ai societății civile în întreprinderile din domeniul energetic

Ministerul Economiei și Infrastructurii a înaintat 5 reprezentanți ai societății civile în întreprinderile din domeniul energetic, precum RED-NORD, CET NORD, Termoelectrica, Energocom.

Corina Gaibu, Constantin Borosan, Marin Ghenciu, Sergiu Tofilat, Victor Parlicov – sunt cei care își vor aduce aportul în societățile energetice de importanță strategică națională, fiind membri ai organelor de conducere: consiliu, comitet de audit și comisia de cenzori.

Echipa de experți face parte din cadrul mai multor organizații nonguvernamentale: Expert-Grup, IDIS Viitorul, GFA Consulting Group GmbH, Watchdog și vor contribui la îmbunătățirea managementului, eficientizarea administrării proprietății publice și maximizarea profitului în sectorul energetic.

„Punem preț pe transparentizarea acestor întreprinderi, care, anterior au fost o sursă permanentă de profit pentru buzunarele grosolane ale unor funcționari de partid, având un impact negativ asupra tarifelor energiei electrice, cetățenii fiind puși în situația să achite tarife peste limita salariilor care le primesc”, a spus ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan. 

Membrii consiliilor, comitetelor de audit și comisiei de cenzori sunt numiți în cadrul Adunării generale extraordinare a acționarilor din domeniul energetic.