MEI a publicat Raportul preliminar al Investigației tehnice de siguranță a accidentului de aviație civilă produs în apropierea aerodromului Vadul lui Vodă

Ministerul Economiei și Infrastructurii a publicat astăzi, Raportul preliminar privind Investigația tehnică de siguranță a accidentului de aviație civilă produs la data de 18 aprilie curent, în apropierea aerodromului Vadul lui Vodă, cu implicarea aeronavei de tip Aerostar «Festival» R40F, nr. de înregistrare 0007.

Obiectivul investigației privind siguranța aviației civile este prevenirea producerii accidentelor și incidentelor viitoare, prin determinarea cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea acestor evenimente și stabilirea recomandărilor necesare pentru îmbunătățirea siguranței aviației civile și nu are ca scop stabilirea culpei sau a vinovăției.

Menționăm că, investigația accidentului de aviație civilă este în curs de desfășurare, iar după analizarea tuturor materialelor/probelor obținute pe parcursul investigației, Comisia permanentă pentru investigarea evenimentelor aeronautice,  va întocmi și prezenta Raportul final care va fi publicat pe pagina mei.gov.md.

Raportul preliminar poate fi accesat AICI.