MEI: Toate traseele naționale sunt practicabile

Ministerul Economiei și Infrastructurii informează că, până la această oră, toate traseele naționale sunt practicabile.

„Am muncit 60 de ore fără întrerupere pentru ca pe traseele naționale să se circule în siguranță. La moment toate drumurile sunt practicabile, iar acest fapt se datorează muncii în echipă. Mulțumesc tuturor colegilor din structurile implicate și fiecărui cetățean care a intervenit și nu a rămas indiferent”, a menționat Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii.

Totodată, reamintim că, Guvernul Republicii Moldova s-a implicat în procesul de deszăpezire a drumurilor din municipiul Chișinău și la înlăturarea consecințelor meteorologice. Efortul în acest sens va continua și pe parcursul zilei de astăzi, până la curățirea orașului.

„Mulțumesc poliției, IGSU și armatei pentru că au intervenit imediat cu suport pentru Primăria Chișinău, pentru a depăși situația din oraș, astfel ca locuitorii sectoarelor problematice să nu aibă de suferit”, a adăugat Chiril Gaburici.

În procesul tehnologic până în acest moment au fost antrenate – 210 utilaje speciale, 1369,7 material antiderapant și 246 muncitori rutieri. Chiar dacă toate traseele naționale sunt practicabile, Ministerul Economiei și Infrastructurii atenționează pietonii și conducătorii auto să fie atenți în trafic, să respecte cu strictețe regulile de circulație și indicatoarele rutiere.

Pentru mai multe informații despre condițiile de circulație rutieră în perioada de iarnă, puteți accesa site-urile www.asd.md și www.mei.gov.md. În perioada de iarnă, serviciul operativ al Î.S. ,,Administrația de Stat a Drumurilor” activează în regim non-stop la numerele 022-74-89-61, 022-22-55-30 și 060477177. Serviciul este dedicat pentru informarea cetățenilor.

De asemenea, pe traseele naționale sunt amplasate 40 de camere video, care asigură monitorizarea și vizualizarea stării drumurilor în timp real – http://asd.md/camera-video.

Imagini: