Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei profesionale a lucrătorilor din construcții

Stimați lucrători din domeniul construcțiilor,

Cu prilejul Zilei Profesionale a Constructorului, Ministerul Economiei și infrastructurii adresează sincere felicitări și urări de sănătate întregii bresle, muncitorilor de pe șantiere, maiștrilor, proiectanților, designerilor, antreprenorilor, reprezentanților structurilor asociative.

Constructorii sunt cei care nu doar zidesc clădiri, spații industriale, edificii, dar, la propriu, ne construiesc imaginea localităților, împlinesc visele oamenilor de a avea o casă, oferă un viitor familiilor.

Nu în ultimul rând, sectorul construcțiilor are o pondere semnificativă în structura economiei naționale, cu un număr mare de companii, investiții și locuri de muncă. Doar în primele luni ale anului curent, volumul lucrărilor de construcții a constituit 1,5 miliarde lei, fiind în creștere cu 8% față de aceeași perioada a anului 2019.  În ceea ce privește obiectele de construcții, în ianuarie-martie 2020, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, a crescut cu 15,4% volumul lucrărilor executate la clădirile rezidențiale, iar la clădirile nerezidențiale cu 6,2% şi la construcțiile inginerești cu 2,1%.

Având în vedere potențialul său economic, companiilor de construcții le revine un rol important și în relansarea economică a țării în perioada post COVID-19, în generarea noilor locuri de muncă. În timpul apropiat, Ministerul Economiei și infrastructurii își propune să lanseze programul de creare a 16 noi platforme industriale multifuncționale în raioanele țării, un proiect de anvergură, care va implica la nivel regional, companii de construcții, ingineri și muncitori.

În acest context, le dorim succes tuturor reprezentanților breslei constructorilor şi îi asigurăm că Ministerul Economiei și Infrastructurii este un partener de încredere în dezvoltarea acestui domeniu strategic pentru economia Republicii Moldova. Vă dorim noi proiecte grandioase, durabile și sigure!

Cu respect,
Echipa Ministerului Economiei și Infrastructurii