Mesajul de felicitare adresat de Ministerul Economiei și Infrastructurii cu prilejul sărbătorii profesionale – Ziua Mondială a Poștei

Ministerul Economiei și Infrastructurii adresează sincere felicitări tuturor lucrătorilor poștali cu ocazia sărbătorii profesionale – Ziua Mondială a Poștei.

Marcând Ziua Mondială a Poștei, întreaga lume recunoaște importanța serviciilor poștale şi a activității celor care lucrează în acest domeniu. De veacuri, poștașii sunt cei care asigură legătura între oameni și bucuria de a comunica cu cei dragi. Pe ploaie, soare sau ninsori, ei continuă să facă kilometri în fiecare zi pentru a ne aduce acasă scrisori, pensii sau trimiteri poștale.

Actualmente, sistemul poștal național dispune de o reţea teritorială de circa 1200 de oficii şi agenţii poştale, de serviciile cărora beneficiază cetăţeni din peste 1500 localităţi ale ţării. Pentru a se racorda la standardele și noile tehnologii, sectorul poștal din Republica Moldova parcurge o etapă de modernizare a infrastructurii, de digitalizare și dezvoltare a serviciilor financiare și de comerț on-line.

Cu acest frumos prilej, le dorim tuturor profesioniștilor din sectorul poștal multă sănătate și realizări remarcabile!