Mesajul de felicitare al Ministrului Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, cu ocazia Zilei profesionale a automobiliștilor și drumarilor

Stimați automobiliști și drumari,

Cu prilejul Zilei Dumneavoastră profesionale, marcate tradițional în ultima duminică a lunii octombrie, din numele Ministerului Economiei și Infrastructurii, vreau să vă aduc cele mai sincere felicitări și urări de sănătate.

Ramura transporturilor și a infrastructurii drumurilor sunt strategice pentru dezvoltarea Economiei naționale. Cu cât infrastructura de transport este mai dezvoltată, cu atât potențialul economic al țării este mai mare și, deci, mai atrăgător pentru investitorii locali și străini. De aceea, pentru a atrage investiții în țara noastră și a relansa economia, pe lângă de un mediu de afaceri favorabil, trebuie să le oferim antreprenorilor și căi de comunicații moderne, integrate în reţelele de transport internaționale. Având o infrastructură calitativă vom putea asigura o dezvoltare regională uniformă, vom stimula activitatea antreprenorială și crearea noilor locuri de muncă, vom promova turismul și vom motiva cetățenii să rămână acasă.

Desigur, în pofida situației dificile în care se află nu doar Republica Moldova, dar și țările din regiune, vreau să vă asigur că implementarea proiectelor de anvergură planificate în acest sector vor continua și împreună vom reuși să ne bucurăm de drumuri locale și naționale de calitate.

Dragi prieteni,

Vă adresez încă odată sincere felicitări și calde mulțumiri pentru profesionismul şi dedicația cu care munciți în fiecare zi. În semn de apreciere și prețuire a activității ce o desfășurați de-a lungul anilor, Ministerul Economiei și Infrastructurii a acordat, astăzi, diplome de onoare asociațiilor din domeniul trasportatorilor și drumarilor. Astfel, pentru activitate îndelungată, cu diploma Ministerului Economiei și Infrastructurii au fost distinși 32 de șoferi și drumari cu experiență în muncă de peste 30 de ani, iar 11 s-au învrednicit de diplome de onoare din partea Guvernului.

Mizăm și în continuare pe contribuția Dumneavoastră esențială în conectarea afacerilor și a oamenilor, în dezvoltarea economică a țării. Vă doresc să aveți întotdeauna un drum bun şi fără obstacole!

Cu respect,

Sergiu Railean,

Ministru al Economiei și Infrastructurii