Mesajul de felicitare al Viceprim-ministrului Andrian Candu, ministru al Economiei cu prilejul Zilei Juristului

 Stimați juriști,

 Ziua profesională a Juriștilor, sărbătorită în mod tradițional la 19 octombrie, îmi oferă prilejul de a vă adresa tuturor cele mai sincere urări de bine și de a-mi exprima recunoștința pentru contribuția adusă de Dumneavoastră pentru asigurarea supremației legii, a drepturilor omului și a dreptății în Republica Moldova.

Cu această ocazie țin să evidențiez rolul important pe care-l are comunitatea juriștilor aflați în slujba societăţii şi a cetăţenilor –  de a proteja cu  onestitate şi respect idealul nobil al dreptății. Fiind și jurist de profesie, știu că nu este o misiune ușoară și vreau să vă felicit pentru realizările pe care le reușiți.

Ziua Juristului are semnificaţii deosebite și pentru Ministerul Economiei, instituție care contribuie la realizarea actului de justiție,  asigurând funcţionarea principiului supremaţiei legii ce reprezintă pilonul statului de drept. Armonizarea legislației la standardele internaționale, implementarea procesului de reformă regulatorii, asigurarea transparenței decizionale sunt doar câteva repere .

Cu această ocazie, vă urez succes, să aveți parte de fericire, sănătate, mari realizări profesionale, iar eforturile Dumneavoastră să fie susţinute şi apreciate!

Cu respect,
Andrian CANDU
Viceprim-ministru,
ministru al Economiei