Mesajul viceprim-ministrului, ministrului Economiei, Andrian Candu, cu prilejul Zilei Independenţei Republicii Moldova

Stimaţi prieteni,

Am onoarea şi deosebita plăcere să vă adresez sincere felicitări şi urări de bine cu ocazia sărbătorii naţionale – Ziua Independenţei Republicii Moldova.

Pentru fiecare cetățean al ţării noastre această sărbătoare constituie unul dintre momentele de mare semnificaţie, dar şi unul de reflecţie asupra reformelor economice începute acum douăzeci de ani.

Mai bine de două decenii, Republica Moldova luptă pentru o dezvoltare economică sustenabilă, pentru un mediu economic complex şi competitiv, dominat de stabilitate şi previzibilitate, rezistent la orice crize economice. De aceea, în această importantă zi de solidaritate națională, vreau să îmi exprim încrederea că toate aspirațiile și așteptările noastre vor fi realizate, împreună înfruntând toate provocările acestei lumi dinamice, pline de schimbări de la o zi la alta.

Persist într-o viziune optimistă și sper, într-o perspectivă apropiată, că  transformările pe care le-am început odată cu integrarea în economia europeană să intre pe ascendentă, așa încât industriile dezvoltate să devină competitive atât pe piața internă, cât și pe cea externă.

Cu acest frumos prilej vă doresc mulţi ani de bunăstare şi realizări remarcabile.

Viceprim-ministru,
ministru al Economiei,
Andrian CANDU