Mihaela Gorban a fost numită secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării

La Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, în funcția de secretar general adjunct a fost numită Mihaela Gorban.

De astăzi, 21 februarie, în această funcție va fi responsabilă de implementarea cerințelor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Mihaela Gorban a activat până în prezent în calitate de șef – adjunct al Direcției Cooperare Economică Internațională, șef al Secției regimuri comerciale și OMC din cadrul Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, fiind responsabilă de elaborarea și promovarea legislației aferente politicii comerciale a Republicii Moldova, negocierea şi coordonarea procesului de implementare a acordurilor de comerț liber și implementarea activităților pentru aderarea la UE, pe domeniile de competență. A coordonat și  activitățile ce țin de promovarea obiectivelor diplomației economice a Republicii Moldova în străinătate.

Este licențiată în relații economice Iinternaționale, absolvind Academia de Studii Economice și Moldova, fiind și absolventă a programului privind politica de comerț extern si Aspecte legate de OMC din cadrul Institutului de Perfecţionare al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), Elveţia.

Și-a început activitatea în 2005, în calitate de specialist principal  al  Direcției Regimuri comerciale și OMC,  Departamentul Politica comercială, Ministerul Economiei și Comerțului,avansând treptat în calitate de funcționar public în cadrul aceluiași departament.

Pe parcursul carierei sale profesionale a activat în cadrul Misiunii Diplomatice a Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană la Bruxelles și Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană.

O felicităm pe Mihaela Gorban și îi dorim succese și realizări!