Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării – 100% digital pentru antreprenori

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, împreună cu alte șapte instituții ale statului, în ultimele trei luni au devenit complet digitale pentru antreprenori.

Digitalizarea serviciilor publice înseamnă eliminarea oricărui focar de corupție, reducerea birocrației și îmbunătățirea eficienței.

Această acțiune face parte din angajamentul ministerului, de a sprijini mediul de afaceri și de a facilita accesul la serviciile guvernamentale într-un mod simplu și eficient.

Pentru atingerea acest obiectiv, Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării a colaborat cu Agenția pentru Guvernare Electronică.

Astfel, s-a reușit digitalizarea certificatelor de rezident în Portul Giurgiulești – singurul act care se elibera pe hârtie de către minister.

Atât partea tehnică, cât și cea legislativă au fost adoptate într-un timp foarte scurt, datorită muncii echipelor celor două instituții.

MDED încurajează și alte instituții să accelereze procesul de digitalizare pentru a crea un mediu de afaceri mai eficient și transparent.

Mai mult, Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării are ca scop digitalizarea 75% din serviciile G2B până la finele lui 2024, și prestarea a 100% de servicii publice (G2B și G2C) în format digital până în 2030 – ca parte a Strategiei de Transformare Digitală.