Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării invită la Inovație și Colaborare. UX4Gov Designathon schimbă fața Serviciilor Publice

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, în colaborare cu comunitatea designerilor YaTakViju, Technovator, Tekwill și Asociația pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor (ATIC) anunță lansarea UX4Gov Designathon. 

UX4Gov Designathon se va desfășura în perioada 26-28 Aprilie 2024, la Tekwill, reunind aproximativ 70 participanți, inclusiv designeri, dezvoltatori de servicii publice, mentori și organizatori. 

Evenimentul inovativ, de tip hackathon este conceput pentru a încuraja colaborarea între instituțiile publice și designerii de produs, cu scopul de a îmbunătăți accesibilitatea și calitatea serviciilor publice prin soluții de design inovator și centrat pe utilizator.

Participanții vor lucra în echipe pentru a aborda și soluționa provocările reale prezentate de instituțiile publice, trecând prin toate etapele dezvoltării produsului – de la cercetare la prototip și testare, până la prezentarea soluțiilor în fața unui juriu de experți.

De ce să participi?

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării recunoaște importanța digitalizării serviciilor publice și a provocările pe care aceasta le aduce. 

Pentru a promova colaborarea și soluțiile digitale centrate pe utilizator, cât mai accesibile și ușor de utilizat, ministerul a încurajat toate instituțiile publice aflate în proces de digitalizare să înregistreze provocările întâlnite și să participe la UX4Gov Designathon.

Această inițiativă reprezintă o oportunitate unică pentru Designerii de Produs, UX, UI, Web și grafici, cu o pasiune pentru inovare și impact social, cu următoarele rezultate:

  • Soluționarea provocărilor reale, ale instituțiilor publice;
  • Îmbunătățirea calității și accesibilității serviciilor publice;
  • Contribuirea la procesul de digitalizare al serviciilor publice;
  • Recunoașterea soluțiilor inovatoare propuse.

Beneficii pentru participanți:

Impact vizibil: Ai ocazia să vezi cum soluțiile tale contribuie la îmbunătățirea vieții cetățenilor.

Colaborare: Construiești punți valoroase între lumea designului și sectorul public.

Învățare și dezvoltare: Participarea îți va extinde orizonturile, îmbogățindu-ți portofoliul și rețeaua profesională.

Înregistrarea la eveniment se face aici:https://unde.io/event/416

Locurile sunt limitate. Încurajăm toți designerii interesați să se înregistreze pentru a nu pierde șansa de a contribui la transformarea digitală a Republicii Moldova.

Evenimentul contribuie la programul de transformare digitală a țării, având obiectivul dezvoltării unei societăți complet digitale.

UX4Gov Designathon este o inițiativă a comunității de design YaTakViju și Technovator, în parteneriat cu ATIC și Tekwill, sub egida Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, cu susținerea Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Pentru mai multe informații, urmăriți pagina evenimentului: https://www.facebook.com/events/948860273426811.