Ministerul Economiei caută soluții alternative pentru patenta de întreprinzator

Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba a convocat o ședință de discuții cu reprezentanții deținătorilor de patente.

Necesitatea a venit odată cu prelungirea termenului de desfășurare a activității de comerț în baza patentei, până la 1 iulie curent, timp în care Ministerul Economiei va lucra la identificarea unor soluții, care să ofere stabilitate de muncă celor care în prezent dețin patente și, cel mai important, să poată trece la o altă formă de înregistrare.

La începutul discuțiilor, deținătorii de patentă și-au expus problemele cu care se confruntă în activitate, ulterior având loc un schimb de opinii referitor la eventualele soluții.

Ministrul Dumitru Alaiba a ținut să menționeze că își exprimă toată susținerea pentru deținătorii de patente și este convins că, pe parcursul acestor șase luni de tranziție, vor fi găsite soluții și alternative.

“Sunteți antreprenorii cei mai adevărați și vrem să vă ajutăm să creșteți“ a menționat Dumitru Alaiba și a propus câțiva pași, care trebuie făcuți în această perioadă de tranziție, printre care:

  • prezența aparatului de casă
  • reducerea birocrației
  • taxa de un procent din venitul până la 1.2 milioane lei, fiind unica taxă care ar urma să fie achitată de întreprinzător

– pregătirea unui produs pentru acești întreprinzători, de către Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, care să le permită accesarea unor fonduri pentru dezvoltarea activității.

La finalul ședinței, ministrul Economiei a propus continuarea acestor discuții și a dat asigurări că toți cei vizați vor fi ținuți la curent cu măsurile care se întreprind și soluțiile identificate.

În Republica Moldova există un număr de cinci mii deținători de patente de întreprinzător.

Imagini: