Ministerul Economiei identifică soluții pentru simplificarea proceselor de conectare și reconectare la serviciile de electricitate, apă și gaz

Ministerul Economiei a constituit un grup de lucru, care să activeze pentru identificarea unor măsuri, care să simplifice procesele de conectare și reconectare a persoanelor fizice și juridice, la serviciile de electricitate, apă și gaz.

În cadrul ședinței, au participat reprezentanți  ai Ministerului Economiei, Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru, Ministerului Mediului, Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Agenției Naționale pentru Reglementări în Energetică, Asociației Investitorilor Străini, Alianței Întreprinderilor Mici și Mijlocii, Asociației Businessului European și Camerei de Comerț Americană. 

Propunerile legislative, la care se va lucra o perioadă de trei luni, vor face posibilă eliminarea tuturor procedurilor birocratice care pun în dificultate cetățenii, dar și antreprenorii.

Proiectele de acte legislative, vor avea drept scop facilitarea proceselor de conectare și reconectare la serviciile de apă, gaz și electricitate, astfel încât beneficiarii să nu suporte cheltuieli suplimentare și activități oprite. 

Lucrările de reconectare la aceste utilități, în prezent se desfășoară cu întârzieri, iar întreprinderile rămân cu activități stopate, costuri suplimentare și cu procese de producere în stagnare. 

Imagini: