Ministerul Economiei încurajează perspectivele de dezvoltare și creștere a competitivității în domeniul industriei electronice din Republica Moldova

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a vizitat ADD Grup, o companie producătoare de sisteme inteligente de contorizare a energiei electrice (Smart Electricity Meters) și sisteme inteligente de contorizare a apei (Smart Water Meters).

Scopul vizitei a fost discutarea perspectivelor de dezvoltare și creștere a competitivității.

ADD Grup este o companie cu aproape 30 ani de experiență, fiind lider pe piața industriei electronice din Republica Moldova.

Prin produsele sale de contorizare inteligentă, fabricate la noi în țară – contoarele de apă și energie electrică, ADD Grup vine să sporească eficiența economică prin reducerea pierderilor de energie electrică și apă, dar și minimizarea costurilor operaționale, protejând astfel veniturile prin furnizarea soluțiilor de infrastructură avansată de contorizare, atât pentru operator cât și pentru consumatorul final.

Compania produce componentele necesare pentru contoare și le asamblează în Republica Moldova, obținând până acum contracte în peste 33 de țări din toată lumea, instalând peste 7 milioane de contoare inteligente, în țări din Europa, Africa de Sud, America Latină, cel mai îndepărtat punct fiind Noua Zeelandă.

Contoarele de apă și energie fac parte din a 9-a generație și sunt apreciate de zeci de companii de utilități și de peste 5 milioane de consumatori finali din întreaga lume.

Contoarele inteligente produse de ADD Grup pot indentifica furtul în rețea, conecta și/sau deconecta aprovizionarea la distanță, transmit datele contoarelor către operator la distanță etc.

Sistemul de contorizare inteligentă interoperabil, denumit ADDAX IMS, dezvoltat de ADD Grup ajută utilitățile să automatizeze citirea datelor și să accelereze procesarea datelor, să îmbunătățească managementul energiei și calitatea furnizării de energie electrică și eficiență energetică.

Compania are în jur de 300 de angajați și toate certificatele de standardizare necesare pentru producere și instalare în întreaga lume.

Imagini: