Ministerul Economiei monitorizează asigurarea pieței cu produse alimentare și evoluția prețurilor

La inițiativa Ministerului Economiei și Infrastructurii, astăzi a avut loc o ședință cu reprezentanții celor mai mari rețele de magazine alimentare din țară, precum „Metro”, „Kaufland Moldova”, „Green Hills Market”, „Fidesco”, „Fourchette”, ș.a. Evenimentul a avut loc la Președinție cu participarea conducerii ministerului Afacerilor Interne și a Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

În cadrul ședinței s-a discutat despre aprovizionarea magazinelor cu produse alimentare și mărfuri, prețuri, măsurile de protecție a angajaților și clienților în contextul epidemiei de COVID-19.

Urmare a comunicării anterioare, dar și în cadrul ședinței retailerii au dat asigurări că nu intenționează majorarea prețurilor la produse, acest lucru fiind posibil doar din anumite cauze de circumstanță, cum ar fi majorarea prețului de către producător, creșterea tarifelor la transport, fluctuația cursului valutar, etc.

De asemenea, ei au menționat că rețelele de comerț implementează indicațiile Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale în ceea ce privește respectarea obligatorie a normelor pentru prevenirea răspândirii infecției COVID-19, magazinele fiind asigurate cu dezinfectanți, măști de protecție, mănuși, iar cumpărătorii sunt ghidați să respecte distanța socială.

Ministerul Economiei și Infrastructurii exprimă mulțumiri sectorului de afaceri pentru sprijinul acordat în această perioadă dificilă și confirmă că statul îi va susține în orice fel posibil, monitorizând situația pe piață în ceea ce privește asigurarea cu produse alimentare, cât și menținerea prețurilor la produsele social importante.