Ministerul Economiei şi-a deschis uşile pentru o mai bună comunicare şi cooperare cu cetăţenii noştri plecaţi peste hotare

28 august 2014, Chişinău – Astăzi Ministerul Economieişi-a deschis uşile pentru reprezentanţii diasporei, dar şi pentru toţi cei interesaţi de activitatea instituţiei. Timp de câteva ore vizitatorii au discutat cu conducerea ministerului pe subiectele de interes cum ar fi programele de finanţare dedicate conaţionalilor noştri plecaţi peste hotare, asistenţa tehnică şi investiţională oferită de partenerii de dezvoltare pentru sporirea competitivităţii IMM-urilor,noile oportunităţi de afaceri, prevederile regimului comercial-economic dintre RM-UE ş.a.

La deschiderea evenimentului, viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Andrian Candu, a menţionat despre importanţa acestui eveniment pentru amplificarea cooperării şi comunicării cu cetăţenii noştri din diasporă.

“Instituţiile statului au nevoie de voi, de experienţa voastră valoroasă, de opinia voastră faţă de politicile dezvoltate în toate sectoarele economiei. Şi această abordare este cât se poate de oportună, mai ales în contextul economic actual, când Republica Moldova se integrează în economia europeană, preia cele mai bune practici de business şi are de valorificat atâtea oportunităţi. Astăzi, Ministerul Economiei îşi deschide larg uşile pentru o mai bună comunicare şi cooperare cu cetăţenii noştri plecaţi peste hotare, iar de acum încolo le va ţine aşa deschise, astfel încât să ne unim aspiraţiile şi eforturile pentru prosperarea şi bunăstarea dorită de atâta timp”, a spus Andrian Candu.

Evenimentul de astăzi a avut o agendă consistentă, cuprinzând patru sesiuni de prezentări şi discuţii, aşa încât să ofere răspunsuri la cât mai multe întrebări ale vizitatorilor. Astfel, toţi cei interesaţi au putut afla despre programele Organizaţiei pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, oportunităţile şi soluţiile pentru exportatori, oportunităţi de afaceri în crearea de biocombustibil prin mecanisme de leasing, despre asistenţă tehnică şi finanţare investiţională pentru consolidarea competitivităţii IMM-urilor din Moldova.

Evenimentul a făcut parte din agenda Zilelor Diasporei, desfăşurat în ţara noastră în perioada 28-30 august 2014.