Ministerul Economiei și Infrastructurii a luat parte la Conferința Plenipotențiară a Uniunii Internaționale în Comunicații

Republica Moldova, țară membră a Uniunii Internaționale de Telecomunicații (UIT), a participat la Conferința Plenipotențiară de la Dubai, reprezentată de Ministerul Economiei și Infrastructurii.

În cadrul Conferinței, Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii pentru domeniul TIC, Vitalie Tarlev, a menționat principalele obiective realizate de Guvernul Republicii Moldova în domeniul dezvoltării societății informaționale și economiei digitale, prin prisma obiectivelor UIT la nivel global.

Delegația Republicii Moldova a avut întrevederi consacrate cu Secretarul General UIT, Huolin Zhao și Directorul Biroului Dezvoltare, Brahima Sanou. De asemenea, au avut loc o serie de consultări cu directorii oficiilor zonale UIT pentru Europa și pentru CSI, precum și alți parteneri.

Republica Moldova a fost recunoscută atât beneficiară, cât și generatoare de bune practici pentru dezvoltarea sectorului. De asemenea, țara noastră a fost apreciată ca un partener proactiv al UIT pentru dezvoltarea acestei ramuri economice la nivel global.

Conferința Plenipotențiară UIT are loc o dată la patru ani – cadru în care statele membre decid asupra rolului pe viitor al Uniunii și stabilesc prioritățile pentru a determina și a influența dezvoltarea sectorului la nivel global.

Imagini: