Ministrul Anatol Usatîi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova, Zdeněk Krejčí

„Republica Cehă are deja o istorie în realizarea proiectelor în Republica Moldova, iar în ultimii 12 ani au fost realizate circa 50 de proiecte mari – în domeniul social, infrastructură, domeniul alimentării cu apă şi canalizării, agricultură. Mizăm în continuare pe suportul Cehiei în procesul de implementare a proiectelor economice asumate de Guvernul de la Chișinău”. Declarația a fost făcută de ministrul Anatol Usatîi la întrevederea cu Ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova, Zdeněk Krejčí.

În cadrul discuției, oficialii au vorbit despre posibilitatea organizării celei de-a V-a Sesiuni a Comisiei interguvernamentale moldo-cehe, care urmează să se desfășoare la Chișinău în prima jumătate a anului 2020.

Excelența Sa Zdeněk Krejčí, a apreciat colaborarea existentă între cele două state, reiterând că Republica Cehă va continua să ofere sprijinul necesar pentru modernizarea și dezvoltarea economiei naționale. Totodată, partea cehă a comunicat despre lansarea proiectelor de asistență externă destinate sectorului economic din Republica Moldova.

De asemenea, părțile au pledat pentru extinderea și diversificarea relațiilor comercial-economice în vederea valorificării potențialului bilateral existent care este unul considerabil, în special în sectorul infrastructurii de transport, sectorul energetic, industrial și al tehnologiilor de procesare în domeniul agroalimentar.

În Republica Moldova sunt înregistrate 51 de întreprinderi cu capital ceh, investițiile acestora însumând o valoare de 3,299 milioane de lei.

Imagini: