Ministrul Anatol Usatîi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Indonezia, Muhammad Amhar Azeth

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Indonezia acreditat în România și Republica Moldova, Muhammad Amhar Azeth.

Întrevederea de astăzi a oferit ocazia de a trece în revistă cele mai importante aspecte de actualitate ale agendei bilaterale.

De asemenea, oficialii au discutat despre consolidarea cooperării bilaterale în domeniul economic, educațional și socio-cultural dintre țări, diversificarea relațiilor economice, sprijinirea mediului de afaceri, organizarea sesiunilor și business forumurilor, precum și despre eventualele negocieri pe marginea unui Acord bilateral de cooperare economică și a unui Acord privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor.

Ministrul Anatol Usatîi a mulțumit colegilor indonezieni pentru colaborare și interesul sporit privind dezvoltarea proiectelor comune.

Menționăm că, volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Indonezia, în perioada ianuarie-noiembrie 2019 a înregistrat suma de 17,49 milioane USD (+49,40% în comparație cu aceeași perioadă a anului 2018). După valoarea volumului schimburilor comerciale în perioada menționată, Indonezia se situează pe locul 37 printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova la nivel mondial, deținând o pondere de 0,22% în comerțul total al țării noastre.

Imagini: