Ministrul Anatol Usatîi a avut o întrevedere cu Președintele Consiliului de Administrație „Moldovagaz”, Vadim Ceban

Ca urmare a discuțiilor din cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a avut o întrevedere cu Președintele Consiliului de Administrație SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban.

În cadrul ședinței de lucru, conducerea „Moldovagaz” a informat despre progresul negocierilor privind prelungirea contractului de furnizare a gazelor consumatorilor din Republica Moldova începând cu 1 ianuarie 2020.

De asemenea, au fost analizate scenariile care urmează a fi aplicate în cazul stopării tranzitului gazelor rusești prin Ucraina către Europa de Sud-Est după 31 decembrie 2019, gradul de pregătire a SA „Moldovagaz”, precum și măsurile necesare a mai fi întreprinse până la sfârșitul anului atât de întreprindere, cât și de autorități pentru a facilita implementarea scenariilor alternative de furnizare a gazelor tuturor consumatorilor din Republica Moldova.

Anatol Usatîi a menționat că Ministerului Economiei și Infrastructurii va monitoriza permanent situația în vederea asigurării cu gaze naturale, energie electrică și termică, pentru a preveni cazurile de deconectare a consumatorilor.

Reamintim că, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, care a avut loc la 21 noiembrie curent, s-a decis ca Ministerul Economiei și Infrastructurii va ajusta, în cooperare cu autoritățile administrației publice abilitate – Planul măsurilor de pregătire a economiei naționale şi sferei sociale pentru activitatea din perioada rece a sezonul curent.

Imagini: