Ministrul Anatol Usatîi a discutat cu echipa Băncii Mondiale despre progresul Proiectului II pentru Ameliorarea Competitivității

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a avut o întrevedere cu echipa Băncii Mondiale. În cadrul ședinței s-a discutat despre suportul pe domeniile de competență a Ministerului Economiei din partea Băncii Mondiale prin prisma Proiectului II pentru Ameliorarea Competitivității.

Grupul Băncii Mondiale și-a manifestat interesul de a susține în continuare reformele cadrului de reglementare a mediului de afaceri în Republica Moldova, cum ar fi reforma actelor permisive, reforma controalelor de stat, implementarea Ghișeului Unic etc.  Totodată, Banca  Mondială continuă să acorde suport pentru sporirea competitivității  întreprinderilor din Moldova  care au o activitate orientată spre export.

De asemenea, în cadrul întrevederii de astăzi s-a vorbit despre evenimentul de prezentare a studiului „Costul reglementării de stat a activității întreprinderilor”, care a fost realizat de Grupul Banca Mondială și prezentat la 3 martie curent.

Cu această ocazie, ministrul Anatol Usatîi a mulțumit directorului biroului Băncii Mondiale în Moldova, Anna Akhalkatsi, pentru munca depusă în realizarea studiului care este unul foarte important pentru Guvernul Republicii Moldova, care și-a propus crearea unui mediu de afaceri favorabil, dar și pentru toată susținerea indispensabilă acordată de-a lungul anilor.

Menționăm că, întrevederea a avut loc în cadrul unei serii de vizite efectuate, în perioada 2-5 martie, de echipa Băncii Mondiale la instituții stat și organizații. Subiectele agendei țin de finanțe, competitivitate și inovație.

Proiectul Ameliorarea Competitivității II, finanțat de Banca Mondială, va fi implementat în Republica Moldova în perioada octombrie 2014 – iulie 2021 prin intermediul Ministerului Economiei și Infrastructurii, Directoratului Liniei de Credit și Unității de Implementare a Proiectului de Ameliorare a Competitivității. Costul total al proiectului este de 45 mln dolari SUA.

Imagini: