Ministrul Anatol Usatîi a întreprins o vizită de lucru în raionul Nisporeni

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a mers astăzi în vizită de lucru în raionul Nisporeni, unde a discutat cu autoritățile publice locale, cu mediul de afaceri și cetățenii despre situația social-economică din țară și din unitatea teritorial administrativă respectivă.

Cele mai importante subiecte abordate în cadrul întrevederii au ținut de reabilitarea drumurilor în localități, modernizarea domeniului transporturilor, atragerea investițiilor străine directe în regiune etc. De asemenea, s-a discutat și despre proiectul guvernamental în domeniul serviciilor de iluminat public stradal în zonele rurale ale țării.

Anatol Usatîi a discutat cu primarii autorităților publice locale despre investițiile în infrastructura de drum care urmează a fi făcute în anul curent din sursele Fondului Rutier și Programul de reparație a drumurilor naționale, locale comunale și străzi – Drumuri 2020.

În cadrul sesiunii de întrebări și răspunsuri, ministrul Anatol Usatîi a vorbit atât despre proiectele din sector energetic, din domeniul construcțiilor, apă și canalizare, cât și despre măsurile de susținere a mediului de afaceri din țară, inclusiv prin Programele de suport pentru antreprenori, oferite de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, precum și alte programe prin care se acordă fonduri nerambursabile din partea partenerilor de dezvoltare pentru sporirea competitivității întreprinderilor din Republica Moldova.

Ministrul Anatol Usatîi a dat asigurări că, autoritățile centrale vor depune eforturi maxime pentru a depăși toate obstacolele menționate în cadrul întrevederii de astăzi.

Imagini: