Ministrul Anatol Usatîi în discuții cu Ambasadorul Lituaniei privind lansarea afacerilor în domeniul energiei regenerabile

„Pentru Republica Moldova, Lituania este un exemplu frumos privind diversificarea resurselor energetice. Îmi doresc să implementăm cât mai multe proiecte comune nu doar în sectorul energetic, dar și în alte domenii prioritare care se regăsesc în Planurile de acțiuni ale Guvernelor din ambele state”, a menționat ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, în cadrul întâlnirii de astăzi cu Ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova, Kęstutis Kudzmanas.

Kęstutis Kudzmanas a declarat că Lituania este deschisă să împartă din experiența acumulată de-a lungul anilor în domeniile precum securitatea energetică, infrastructura calității şi supravegherea pieței, industrie, domeniul politicilor de dezvoltare a întreprinderilor mici şi mijlocii etc.

Mai mult ca atât, Ambasadorul Lituaniei a menționat că tot mai mulți oameni de afaceri din țara sa sunt interesați să-și deschidă afaceri în Republica Moldova, în special în domeniul energiei regenerabile. În context, Anatol Usatîi a declarat că Republica Moldova depune eforturi maxime ca să dezvolte și în continuare un mediu investițional favorabil pentru investitorii străini.

La moment în Republica Moldova activează 53 întreprinderi cu capital lituanian, investițiile în capitalul social însumând 6,540 milioane lei. După valoarea capitalului investit, Lituania se află pe locul 35 printre principalii investitori ai Republicii Moldova, iar după numărul companiilor se află pe locul 25.

Imagini: