Ministrul Anatol Usatîi în discuții cu Ambasadorul Ungariei în Republica Moldova, Sándor Szabó, despre organizarea celei de-a 4-a sesiuni a Comisiei interguvernamentale pentru colaborare comercial-economică

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei în Republica Moldova, Sándor Szabó. Oficialii au discutat despre realizarea proiectelor comune care vor contribui la fortificarea relațiilor economice între cele două state, în special pe domenii precum IT, investiții, dar și despre managementul financiar din sectorul public.

Un alt subiect important discutat în cadrul întâlnirii a fost organizarea celei de-a 4-a sesiuni a Comisiei interguvernamentale moldo-ungare pentru colaborare comercial-economică. Oficialii au convenit ca evenimentul să fie organizat în luna mai a anului curent, inclusiv cu organizarea, în perioada respectivă a unui forum economic bilateral. Forumul economic moldo-ungar va reprezenta o platformă importantă de discuții și colaborare pentru comunitățile de business din ambele țări, prin stabilirea contactelor cu potențialii parteneri de afaceri, și identificarea de noi sectoare de cooperare și proiecte investiționale comune.

Menționăm că, cea de a 3-a sesiune a Comisiei interguvernamentale moldo-ungare a avut loc în 2016, la Budapesta.

La moment, în Republica Moldova activează 50 întreprinderi cu capital maghiar, investițiile însumând 68,535 milioane lei. Ungaria ocupă locul 18 după volumul capitalului investit în Republica Moldova. Cel mai recent investitor fiind banca ungară OTP.

Imagini: