Ministrul Chiril Gaburici a înmânat Diploma Guvernului persoanelor care au participat la înlăturarea consecințelor deflagrației din sectorul Rîșcani al capitalei

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici,  a înmânat Diploma Guvernului de gradul întâi, persoanelor care au participat la înlăturarea consecințelor deflagrației din 06 octombrie 2018 și la restabilirea blocului locativ, din sectorul Rîșcani al capitalei. Pe parcursul a două luni, Ministerul Economiei și Infrastructurii a monitorizat și coordonat acțiunile de reparație a blocului.

„Îmi exprim recunoștința pentru munca, profesionalismul și operativitatea de care ați dat dovadă la înlăturarea consecințelor în urma exploziei, precum și la reabilitarea blocului. Astăzi fiecare locatar se simte în siguranță la el acasă și se bucură de apartamentele recent renovate”, a menționat ministrul Chiril Gaburici.

Astfel, au fost onorați cu Diploma Guvernului, semnată de Prim-ministrul Pavel Filip – Mihail Lupașcu, șef direcție urbanism, construcții și locuințe al MEI; Nistor Grozavu, vice-primar general, mun. Chișinău;Nicolae Balaur, pretor sec. Rîșcani, mun. Chișinău; Tudor Axenti, expert tehnic; Iurii Iuncinco, expert tehnic;Alexandru Cuevda, expert tehnic;Boris Iachire, expert tehnic;Alexandru Chirpii, expert tehnic;Sergiu Dînga, diriginte de șantier;Ion Pacin, inginer-șef;Vitalie Știrbu, inspector principal, Agenția pentru Supraveghere Tehnică și nu în ultimul rând antreprenorul – compania Exfactor Grup și alți membri cheie ai echipei de intervenție.

În prezent, Ministerul Economiei și Infrastructurii lucrează la un regulament complex care va prevedea expres utilizarea, alimentarea și importul buteliilor de gaz pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Imagini