Ministrul Chiril Gaburici a inspectat în această noapte mai multe trasee din țară, pentru a se convinge că drumurile sunt curățate și că se circulă în siguranță

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a patrulat în această noapte mai multe trasee din țară, pentru a se convinge că drumurile sunt curățate și că participanții la trafic sunt în siguranță. Potrivit ministrului, pe unele sectoare de drum circulația a fost mai dificilă printre care,  R30 Anenii Noi – Căușeni -Ștefan Vodă – frontiera cu Ucraina – Troița Nouă, R34 Hîncești – Leova – Cahul – Giurgiulești și restricționat accesul pentru camioane în direcția Chișinău, pe traseul Hîncești-Chișinău.

„Îndemn toți conducători auto să nu pornească neechipați la drum, avem condiții foarte complicate de circulație. În măsura posibilităților, trebuie să evităm astăzi drumurile lungi. Se intervine continuu pe drumurile naționale pentru a asigura circulația în condiții de iarnă pe tot teritoriul țării. Vă rog să sesizați orice problemă întâlnită pe traseele naționale pe contul de Telegram, pentru a se interveni cât mai rapid în cazuri necesare. Până la această oră avem peste 100 apeluri la Linia Verde a ASD. Drumuri în siguranță să avem cu toții! Suntem cu toții așteptați acasă!”, a menționat ministrul Chiril Gaburici.

În această noapte pe drumurile naționale s-au efectuat lucrări de patrulare, deszăpezire și combaterea lunecușului. În procesul tehnologic au fost antrenate – 256 utilaje speciale, 798 material antiderapant și 268 muncitori rutieri.

Conducătorii auto sunt îndemnați să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare, să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor.

La moment, aplicația privind starea drumurilor publice poate fi accesată pe Telegram, contul – ASD Trafic. În scurt timp, aplicația va fi extinsă și pe alte platforme. Harta drumurilor Republicii Moldova și zonele de responsabilitate ale întreprinderilor S.A. Drumuri, divizate în sectoare, poate fi accesată AICI.

De asemenea, în perioada de iarnă, serviciul operativ al Î.S. ,,Administrația de Stat a Drumurilor” activează în regim non-stop la numerele: 022-74-89-61, 022-22-55-30, 060477177. În același timp, pe traseele naționale sunt amplasate 40 de camere video, care asigură monitorizarea și vizualizarea stării drumurilor în timp real – http://asd.md/camera-video

Imagini: