Ministrul Economiei a discutat cu reprezentanții GIZ Moldova

Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, s-a întâlnit cu Thomas Foerch, managerul proiectului „Întreprinderi și comune puternice pentru Moldova”, implementat de GIZ Moldova, cu suportul financiar al Guvernului Germaniei, Elveției și Uniunii Europene.

În cadrul reuniunii au fost trecute în revistă proiectele realizate cu suportul cooperării germane, precum pregătirea cadrului legal pentru acces la serviciile de finanțare corporativă (crowfunding), Fondul pentru Antreprenoriat și Creștere Economică a Moldovei (FACEM), elaborarea Programului de dezvoltare a diplomației economice pentru perioada 2023-2027, corelat cu necesitățile economice actuale, susținerea activităților Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) etc.

Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, a punctat în cadrul discuției prioritățile mandatului său pe termen imediat și mediu.

Au fost subliniate oportunitățile de suport din partea cooperării germane în cadrul proiectelor curente, dar și a celor de viitor.

La întrevedere a participat și Merle Kreibaum, co-șef al secției cooperare economică și dezvoltare din cadrul Ambasadei Republicii Federale Germania la Chișinău.

Imagini: