Ministrul economiei a discutat cu reprezentantul BERD oportunități de susținere a programelor economice

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a avut o întrevedere cu Çağatay İmirgi, directorul BERD pentru Turcia, România, Republica Moldova, Azerbaidjan și Republica Kârgâzstan. Oficialii au discutat despre realizarea proiectelor guvernamentale și susținerea mediului de afaceri din Republica Moldova. De asemenea, părțile s-au referit la oportunitățile de susținere a Întreprinderilor Mici și Mijlocii și accesul acestora la instrumente de creditare.

Ministrul Gaibu a apreciat cooperarea eficientă cu BERD și a mulțumit pentru suportul acordat. De asemenea, ministrul a informat misiunea BERD despre prioritățile Ministerului Economiei care urmează a fi realizate pe parcursul anului curent, în contextul implementării planului de acțiuni al Guvernului pentru 2021-2022.

La rândul său, reprezentantul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare a reiterat deschiderea instituției de a oferi suport Republicii Moldova. Oficiul Reprezentanței Permanente a BERD la Chişinău a contribuit la implementarea a 145 proiecte, dintre care 52 proiecte active, portofoliul cărora însumează 616 milioane euro, pe domenii strategice precum infrastructură, instituții financiare, industrie, comerț și agro-business.