Ministrul Economiei i-a chemat la raport pe reprezentanţii ANRE

3 octombrie 2014 – Astăzi Viceprim-ministrul Andrian Candu, ministru al Economiei a avut o întrevedere cu reprezentanții Agenției  Naționale pentru  Reglementare în Energetică. Discuțiile s-au axat pe subiectul ce ține de prețul petrolului pe piața internă.

Ministrul le-a cerut responsabililor de la ANRE să supravegheze modificările întreprinse de petroliști și să semnalizeze la timp cazurile de abuz din partea acestora.

 Mai mult,  Andrian Candu a solicitat informații și analize detaliate  pentru ca statul să poată interveni în situațiile în care petroliștii au încălcat legislația.

De asemenea, ministrul  le-a cerut reprezentanților ANRE să propună modificări legislative ce le-ar permite să emită în mod direct pedepse pentru petroliștii care nu respectă legea.

La rândul lor, reprezentanții ANRE l-au informat pe ministru că pe parcursul săptămânii viitoare vor fi organizate mai multe ședințe ale grupurilor de lucru pentru ajustarea Metodologiei formării și aplicării prețurilor la produsele petroliere.