Ministrul Economiei s-a întâlnit cu Ministra Economiei și a Finanțelor din Regatul Maroc

Ministrul Sergiu Gaibu și Ministra Nadia Fettah Alaoui au discutat despre situația economică din cele două state, impactul războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova, dar și asupra relațiilor economice și comerciale internaționale. De asemenea, au fost discutate opțiunile de redresare economică și potențiale noi soluții de cooperare economică care ar contribui la creșterea bunăstării ambelor state și a regiunii.

În acest context, oficialii au discutat despre oportunitățile de intensificare a comerțului bilateral și multilateral, utilizarea alinierii ambelor state la standardele europene pentru facilitarea comerțului reciproc pe domeniile de interes comun. În cadrul ședinței a fost remarcat faptul că Maroc este al treilea producător mondial de îngrășăminte minerale pe bază de fosfați necesari pentru o producție performantă în agricultură, fiind una din oportunitățile ce ar putea fi valorificate într-un potențial acord bilateral.

Discuțiile au avut loc în cadrul Adunării Anuale a Consiliului Guvernatorilor Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, este Guvernatorul BERD pentru Republica Moldova.

Imagini: