Ministrul Economiei s-a întâlnit cu reprezentanții agențiilor ONU

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a avut o întrevedere cu rezidentul coordonator al Organizației Națiunilor Unite în Republica Moldova, Simon Springett și șefii altor agenții ONU. Oficialii au discutat despre programele desfășurate de ONU și prioritățile pentru următorii ani.

Ministrul Gaibu a prezentat noua structură a ministerului și obiectivele cele mai importante pentru următoarea perioadă. Reprezentanții ONU au apreciat activitățile trasate de către minister și au reiterat intenția de a continua proiectele demarate pentru a susține activitatea Guvernului.

Alte subiecte de discuții s-au referit la susținerea întreprinderilor mici și mijlocii, în special cele din zonele rurale, modul în care au fost afectate afacerile în perioada pandemică și mecanismele de susținere a acestora, încurajarea mediului de afaceri să implementeze politicile prietenoase familiei la locul de muncă pentru ca părinții să poată îmbina armonios cariera cu viața de familie și alte subiecte conexe ministerului economiei.

Ministrul economiei a mulțumit oficialilor ONU pentru susținerea oferită, subliniind momentul oportun de a reglementa cadrul normativ pentru a reduce poverile fiscale și a crește economia țării. La rândul său, E.S. Simon Springett a apreciat efortul noii guvernări, exprimând deschiderea pentru a oferi tot suportul necesar. ”Este o mare oportunitate să venim cu toată expertiza de care dispunem pentru a ajuta guvernarea să-și atingă scopurile propuse, pentru a ajuta cât mai mulți oameni”, a precizat oficialul.

De la începutul prezenței și activității sale în Republica Moldova (din 1992), ONU este susținătorul principal al discuțiilor privind drepturile omului și egalitatea de gen, creșterea economică durabilă, incluzivă și echitabilă precum și partenerul Republicii Moldova în progresele sale pe calea integrării europene.

Imagini: