Ministrul Economiei s-a întâlnit cu reprezentanții Băncii Poloneze de Dezvoltare

Părțile au discutat domeniile de interes reciproc, dar și oportunitățile de susținere a Întreprinderilor Mici și Mijlocii, prin instrumente accesibile și competitive. 

Ministrul Gaibu a salutat interesul Băncii pentru țara noastră și a reiterat  prioritatea Guvernului de creare a unor condiții echitabile pentru investitori, care ar duce la dezvoltarea considerabilă a mediului de afaceri și crearea mai multor locuri de muncă. Sergiu Gaibu a ținut să vorbească, în context, și despre programele ODIMM, care aduc rezultate și istorii de succes în dezvoltarea businessurilor mici.

Reprezentanții Băncii au enumerat domeniile în care ar putea să se implice în activități de dezvoltare cu sprijinul Instrumentului UE de vecinătate, cooperare pentru dezvoltare și cooperare internațională. Printre domeniile de interes ale Băncii Poloneze sunt eficiența energetică, protecția mediului, dezvoltarea rurală/urbană și susținerea IMM.

Banca Poloneză de Dezvoltare administrează circa 40 de programe și fonduri, atât din surse naționale, cât și europene, și activează în peste 70 de țări ale lumii.

Imagini: