Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Arabe Egipt cu sediul în România

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Arabe Egipt cu sediul în România, Moayad Eldalie. În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre relațiile economice dintre cele două țări. Părțile și-au exprimat acordul pentru noi oportunități de extindere a relațiilor bilaterale și au discutat facilitarea accesului investitorilor egipteni pe piața Republicii Moldova.

Ministrul Gaibu a mulțumit pentru interesul și deschiderea manifestată de către Republica Arabă Egipt: ”Apreciem experiențele Egiptului în domeniul comerțului și sugestiile pentru organizarea Forumului pentru mediul de afaceri”, a precizat ministrul.

La rândul său, Excelența Sa, Ambasadorul Moayad Eldalie a subliniat deschiderea Republicii Arabe Egipt în susținerea programelor comerciale mutuale.

În Republica Moldova îşi desfășoară activitatea 39 de întreprinderi cu capital originar din Republica Arabă Egipt, valoarea investițiilor fiind de circa 5,89 milioane lei.

După volumul capitalului investit, Republica Arabă Egipt se află pe locul 39 printre principalii investitori ai Republicii Moldova.

Imagini: