Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a participat la Forumul Economic România- Republica Moldova

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a participat la Forumul Economic România – Republica Moldova, alături de alți reprezentanți ai autorităților publice centrale din țara noastră.

Evenimentul a avut drept scop promovarea schimburilor comerciale bilaterale, a turismului și a sectorului investițional, prin intensificarea dialogului dintre antreprenorii din Republica Moldova și comunitatea de afaceri din România.

„Vreau să menționez că avem cu România o relație comercială perfectă, cu o cifră de exporturi în valoare de 833,5 milioane de dolari și cu un volum de importuri de 829.9 milioane de dolari. Este acea paritate pe care o urmăresc toți partenerii comerciali, atunci când construiesc relații bilaterale-internaționale. În aceste timpuri grele, este foarte importantă comunicarea și cooperarea cu partenerii de talie internațională și, cu această ocazie, mulțumim României, care este partenerul nostru cheie și care ne-a fost alături în toate timpurile”, a menționat în discursul său, ministrul Gaibu.

România are peste 1500 de investitori în țara noastră, cu volum capital investițional de peste 6 miliarde lei. Guvernului Republicii Moldova încurajează companiile românești să-și lanseze afacerile pe piața moldovenească și să beneficieze de facilitățile fiscale și condițiile atractive oferite de Zonele Economice LibereParcurile industriale și IT Park.

Forumul Economic România-Republica Moldova a fost organizat de către Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova, în parteneriat cu Biroul de Promovare Comercial Economică de pe lângă Ambasada României în Republica Moldova.

Imagini: