Ministrul Economiei și Infrastructurii s-a autosesizat pe marginea calității drumului din localitatea Pepeni, raionul Sângerei

Urmare a unor materiale difuzate pe internet despre calitatea lucrărilor de reparație a drumului din localitatea Pepeni, raionul Sângerei, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a solicitat reprezentanților Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) să se deplaseze în localitate, pentru a se documenta și raporta despre situația reală a drumului care se renovează zilele acestea și a expetiza tehnic calitatea acestuia.

Chiril Gaburici a reiterat că toate tronsoanele de drum vor fi date în exploatare doar după ce vor fi expertizate  tehnic pozitiv de laboratorul ASD. „Cer să fie asigurată calitatea și durabilitatea lucrărilor de reparație a drumului din localitate și să se respecte standardele de calitate stabilite. În cazul în care, porțiunile de drum nu vor corespunde normelor tehnice, antreprenorii vor fi impuși să refacă lucrările din cont propriu”, a punctat ministrul.

Conform programului „Drumuri bune pentru Moldova”, drumul din localitatea Pepeni, raionul Sângerei este reparat pe o lungime de 700 de metri, valoarea lucrărilor fiind de 1,8 milioane de lei.