Ministrul Gaibu: businessul trebuie dezvoltat și în regiuni, nu doar în capitală

Ministrul Sergiu Gaibu a participat la “Cahul Business Summit” unde a vorbit despre investiții și rolul tehnologiilor în transformarea digitală a regiunii Cahul.Ministrul a accentuat importanța dezvoltării regiunilor țării și necesitatea simplificării cadrului normativ privind activitatea micului business.

„Cahulul devine cu adevărat o capitală a regiunii de Sud și ne dorim ca sudul țării să se dezvolte și mai mult. Cu ajutorul partenerilor internaționali, al autorităților centrale și locale, vrem să facilităm politicile în domeniu, astfel încât regiunile să se dezvolte armonios, iar sectorul de business să nu fie concentrat doar în capitala țării. La această etapă, dezvoltarea regională este esențială pentru noi și ne dorim să simplificăm inclusiv regimurile fiscale, pentru a facilita procesele de producere”.

Totodată, ministrul Economiei a ținut să menționeze și despre importanța sprijinului startup-urilor tehnologice, care au un impact decisiv asupra economiei naționale, ecosistemelor regionale și locale.

În context, a fost punctat  aportul Ministerului Economiei în facilitarea mediului de afaceri pentru companiile IT, prin politicile de susținere a sectorului, printre care:programul de transformare digitală a Întreprinderilor Mici și Mijlocii, programul de susținere a inovațiilor digitale și startup-urilor tehnologice etc.

În cadrul evenimentului au mai fost abordate subiecte precum: cerințele pieței, investițiile, oportunități pentru dezvoltarea economică a regiunii Cahul, transformarea digitală a regiunii Cahul, dar și potențialul turistic și utilizarea instrumentelor digitale pentru dezvoltarea turismului regional.

“Cahul Business Summit” a fost organizat în cadrul proiectului „EU4Moldova: Startup City Cahul”, implementat de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene, în parteneriat cu Suedia.

Imagini: