Ministrul Octavian Calmîc a participat la inaugurarea expozițiilor ”Moldova Faschion Expo” și ”Furniture Fashion Expo”

3 noiembrie, Chișinău – Viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, a participat astăzi la Centrul “Moldexpo”, unde au fost inaugurate expozițiile internaționale ”Moldova Faschion Expo” și ”Furniture Fashion Expo”, care se vor desfășura până la 6 noiembrie curent. Ambele evenimente sunt organizate de Centrul Internațional de Expoziții “Moldexpo” cu suportul Ministerului Economiei.

Participând la inaugurarea Expoziției ”Moldova Faschion Expo”, specializată în mărfuri, utilaje şi materii prime pentru industria ușoară, ministrul Economiei a menționat că aceasta constituie un element important în promovarea brand-urilor naționale atât pe piața internă, cât și cea externă. ”Actualmente, ramura cuprinde peste 6 mii de întreprinderi care asigură peste 15 la sută din volumul exportului total pe țară, din care 75 la sută sunt direcționate spre ţările Uniunii Europene. Odată cu semnarea Acordului privind instituirea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător între Republica Moldova și Uniunea Europeană, întreprinderile din domeniu au posibilitatea să-și exporte producția pe piața europeană fără achitarea taxelor vamale”, a spus Octavian Calmîc.

La Expoziția ”Moldova Faschion Expo”, participă  circa 70 de companii din Republica Moldova, Austria, Italia, România şi Ucraina, care au prezentat o gamă largă de articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, marochinărie, accesorii, mașini industriale de cusut şi de călcat etc. 

Adresându-se participanților la Expoziția  ”Furniture Fashion Expo”, viceprim-ministrul  Octavian Calmîc a menționat că acesta este un eveniment, care însumează toate realizările  din domeniul mobilei şi vizitatorii vor avea ocazia să se convingă că întreprinderile autohtone au capacitatea  să producă mobilă de calitate.  

”Actualmente industria mobilei este reprezentată de peste 4 mii de întreprinderi producătoare, care în pofida unor factori economici regionali și internaționali asigură fabricarea întregului asortiment de mobilă pentru amenajarea unui interior armonios şi modern. Specialiștii din domeniu vor expune ultimele tehnologii de fabricare a mobilei, vor prezenta noile tendințe în materie de mobilier şi decorațiuni interioare, oferind mobilă de calitate pentru fiecare gust”, a punctat Octavian Calmîc.

La Expoziția ”Furniture Fashion Expo” participă circa 30 de companii  în domeniul mobilei din Republica Moldova, România şi Ucraina.   

Imagini: