Ministrul Sergiu Gaibu a avut o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu s-a întâlnit cu E.S. Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova. Subiectul discuției a vizat evoluția relațiilor comercial-economice dintre cele două state.

„România a fost întotdeauna un partener de încredere pentru țara noastră și nu doar pe filiera de cooperare economică, fapt pentru care aducem mulțumiri Guvernului român. Totodată, vrem să asigurăm continuitatea proiectelor începute și să trasăm noi segmente de colaborare”, a menționat ministrul Gaibu.

La rândul său, Ambasadorul Daniel Ioniță a reiterat că Republica Moldova poate miza în continuare pe suportul Guvernului României în realizarea obiectivelor propuse. ”Vrem să vă asigurăm că susținem reformele asumate de Guvern. Vă felicităm pentru deciziile luate până acum. Suntem siguri că vor fi în beneficiul populației”, a menționat oficialul.

Părțile au mai discutat despre realizarea proiectelor în domeniul atragerii investițiilor, susținerea mediului de afaceri, colaborarea în cadrul diverselor proiecte transnaționale etc.

După valoarea totală a comerțului bilateral, România se află pe primul loc la nivel mondial printre principalii parteneri comerciali ai RM. Între Republica Moldova şi România sunt semnate 163 de tratate în diverse domenii. În țara noastră activează 1602 de întreprinderi cu capital românesc.

Imagini: