Ministrul Sergiu Gaibu a avut o întrevedere cu șeful Delegației UE, Peter Michalko

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a avut astăzi o întrevedere cu șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko. În cadrul întrevederii au fost trecute în revistă cele mai importante realizări din agenda de cooperare a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană și au fost trasate câteva dintre prioritățile imediate ale dialogului RM-UE în contextul implementării programului de reforme al Guvernului.

De asemenea, oficialii au discutat despre Planul de redresare economică pentru Republica Moldova, anunțat de Comisia Europeană la începutul lunii iunie curent, precum și despre regimul de funcționare a zonelor economice libere, inclusiv crearea locurilor de muncă, atragerea investițiilor străine și autohtone și volumul exporturilor destinate pieței europene.

Ministrul Gaibu a apreciat nivelul investițiilor UE în RM și asistența constantă acordată în decursul ultimelor decenii, inclusiv prin intermediul mai multor proiecte de dezvoltare, finanțate de UE și implementate în diverse domenii, în toate raioanele țării. Totodată, Sergiu Gaibu i-a mulțumit înaltului oficial european pentru contribuția personală la promovarea valorilor europene în țara noastră și la apropierea UE de cetățeni.

La rândul său, E.S. Peter Michalko, l-a felicitat pe Sergiu Gaibu cu preluarea mandatului de ministru și i-a urat succes în activitatea ministerială și în realizarea Programului de Guvernare, subliniind că UE va continua să fie un partener de încredere pentru RM.

Imagini: