Ministrul Sergiu Gaibu a discutat cu omologul său croat despre relațiile comerciale moldo-croate

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu a avut o întrevedere cu ministrul afacerilor externe și europene al Croației, Gordan Grlić Radman. Oficialii au discutat despre domeniile de cooperare și potențiale noi segmente de interes pentru investitorii croați.

”Republica Moldova este parte a mai multor acorduri internaționale de liber schimb și poate servi drept pod de legătură între țările UE și alte piețe regionale. Sunt sigur că putem identifica puncte comune de interes și ne putem susține reciproc pentru a spori cooperarea în regiune”, a precizat ministrul Gaibu.

Ministrul Croației a reiterat deschiderea țării sale de a susține noua guvernare și și-a manifestat intenția de a organiza un Forum al mediului de business pentru a oferi oamenilor de afaceri din Republica Moldova și Croația să intensifice activitățile de comerț.

”Vrem să transmitem mesajul de susținere a Republicii Moldova în parcursul său european și încurajăm cooperarea economică dintre țările noastre. Aveți multe de oferit și comerțul dintre noi poate crește considerabil. Companiile noastre sunt interesate să colaboreze în domeniile de logistică, producere și procesare în sectoarele industriale, farmaceutic, energetic, agricol sau al industriei alimentare. De asemenea, aveți o reputație foarte bună în domeniul vinurilor. Dispuneți de branduri cu care vă puteți mândri la nivel internațional”, a reiterat ministrul Gordan Grlić Radman.

Între Republica Moldova şi Republica Croația până în prezent sunt semnate 17 acorduri bilaterale, principalele acorduri având un caracter economic. În țara noastră activează 15 întreprinderi cu capital croat, investițiile în capitalul social însumând 14.6 milioane lei.

Imagini: