Ministrul Vadim Brînzan a avut o întâlnire de curtoazie cu Ambasadoarea Suediei în Moldova, Anna Lyberg

„Apreciem sprijinul Suediei acordat Republicii Moldova pe parcursul anilor. Pentru țara noastră, Suedia reprezintă unul dintre cei mai principali parteneri de dezvoltare. Ne dorim și în continuare o colaborare constructivă cu proiecte sustenabile pentru țara noastră”. Declarația a fost făcută de ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, în cadrul întâlnirii de curtoazie cu Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, Anna Lyberg.

În cadrul întrevederii, Vadim Brînzan a vorbit despre proiectele care urmează să fie implementate și sectoarele care necesită să fie dezvoltate pentru ca economia țării să crească, iar cetățenii să simtă această creștere cu adevărat. Astfel, ministrul a menționat că se depun eforturi maxime pentru dezvoltarea sectorului turismului, industriei ușoare, atragerea investițiilor străine, crearea infrastructurii moderne și nu în ultimul rând dezvoltarea sectorului IT.

„Agenția Suedeză pentru Cooperare și Dezvoltare a jucat un rol extrem de important la crearea primului Centru de Excelență în domeniul TIC din Republica Moldova „Tekwill”. Datorită susținerii Suediei, inclusiv, cifra de afaceri a sectorului tehnologiei informației și a comunicațiilor a crescut în ultimii ani. Vom aprecia disponibilitatea de a susține și alte proiecte din acest sector, care se dezvoltă cu pași rapizi”, a menționat Vadim Brînzan.

La rândul său, Ambasadoarea Anna Lyberg a reiterat disponibilitatea Suediei privind susținerea proiectelor care vor asigura dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova.

Totodată, în cadrul vizitei de astăzi, Anna Lyberg a invitat conducerea Ministerului Economiei și Infrastructurii la cea de-a treia ediție a Conferinței globale ministeriale pe securitatea rutieră, care va avea loc la Stockholm în 2020.

Suedia se află în top 5 donatori ai Republicii Moldova. Republicii Moldova îi sunt alocați anual circa 12 milioane euro pentru promovarea și implementarea reformelor de dezvoltare a țării.

Imagini: