Moldova și Tadjikistan vor începe negocierile asupra Acordului privind traficul auto internațional de pasageri și de mărfuri

Republica Moldova și Republica Tadjikistan vor începe negocierile asupra Acordului privind traficul auto internațional de pasageri și de mărfuri. În acest sens, Cabinetul de miniștri a aprobat un proiect de lege.

Ca urmare a semnării Acordului, vor fi stabilite principiile de reglementare a funcționării transportului rutier internațional dintre cele două țări. Astfel, transporturile regulate și cele neregulate cu autocarele sau autocamioanele se vor efectua pe baza autorizațiilor eliberate transportatorilor de către autoritățile competente a fiecărei părți contractante.

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, prevederile Acordului se vor aplica transporturilor de pasageri și de mărfuri, care se efectuează cu autovehicule înregistrate pe teritoriul uneia dintre părțile contractante în trafic direct între Republica Moldova și Republica Tadjikistan, în tranzit prin teritoriul acestora, precum și din terțe țări pe drumurile deschise pentru traficul auto internațional.

După finalizarea negocierilor și convenirii asupra textului definitivat al Acordului, părțile vor identifica evenimentul potrivit în cadrul căruia se va semna tratatul în cauză.