Noul ministru al Economiei, Dumitru Alaiba a depus jurământul de învestire

Dumitru Alaiba a depus jurământul de învestire, în fața președintei Maia Sandu și a prim-ministrei Natalia Gavriliță.

Șefa statului a mulțumit fostului ministru pentru efort și sacrificiu și a urat succes demnitarului desemnat.

Referindu-se la domeniul economic, președinta a subliniat necesitatea realizării unor acțiuni ambițioase și curajoase de promovare a țării și a oportunităților economice.

„Schimbările sunt necesare și ele trebuie făcute la timp. Trebuie să reușim să punem bazele unei economii sănătoase. Nu avem cum să scoatem țara din sărăcie ,dacă nu vom crea condiții favorabile pentru dezvoltarea economică. Businessul trebuie respectat și susținut, nu hărțuit sau ignorat”, a declarat președinta Maia Sandu.

În discursul său, prim-ministra Natalia Gavrilița a încurajat noul ministru să manifeste deschidere maximă față de mediul de afaceri și să depună toate eforturile pentru a trece cu bine de această perioadă de crize, dar și să susțină procesele de integrare europeană a Republicii Moldova.

„Situația economică din țara noastră este una complicată. De aceea îl felicit pe domnul Alaiba pentru curajul de a accepta această funcție nu doar pentru a gestiona crizele existente, dar și pentru a face transformările necesare, cum ar fi dereglementarea serioasă care să reducă costul afacerilor și să elimine barierele în interacțiunea agentului economic cu statul. Creșterea numărului de agenți economici înseamnă mai multe locuri de muncă. Vă îndemn să aveți o comunicare deschisă cu mediul de afaceri”, a menționat Natalia Gavrilița.

Anterior, Dumitru Alaiba a deținut funcția de deputat, fiind președintele Comisiei economie, buget și finanțe.

Imagini: