O companie franceză este interesată în lansarea unui proiect investițional în Republica Moldova

13 octombrie, Chișinău – Compania franceză ”Sofimeca” intenționează să lanseze un proiect investițional în Republica Moldova, care presupune fabricarea a diferitor componente electronice și electromecanice. Informația a fost confirmată de conducătorul companiei, Daniel Parmentier, în cadrul unei întrevederi cu viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu.

Potrivit reprezentantului Companiei,  la faza inițială a proiectului, care urmează a fi lansat în Zona Economică Liberă ”Ungheni”, ”Sofimeca” intenționează să investească peste 500 mii de euro în producerea diferitor componente electronice și electromecanice, utilizate în diferite sectoare industriale. Oficialul francez a mai specificat că la prima etapă a proiectului vor fi deschise 50 noi locuri de muncă, numărul acestora fiind în creștere în următoarele faze a proiectului.  

Viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu, a salutat decizia Grupului ”Sofimeca”,  menționând că autoritățile Republicii Moldova pe parcursul ultimului timp au realizat mai multe acțiuni privind crearea unui climat atractiv mediului de afaceri, atragerii investițiilor străine directe, etc. ”Zonele Economice Libere și Parcurile Industriale sunt platforme ideale pentru investitorii străini, deoarece oferă o gamă largă de facilități fiscale și de alt gen pentru dezvoltarea unei afaceri profitabile”, a menționat Vitalie Iurcu.

Grupul ”Sofimeca” a fost creat în 1986 are întreprinderi în mai multe state ale lumii, iar activitățile sale variază de la studii la producția pe scară largă în prelucrarea maselor plastice, tubulatură, sectoare mecanice, etc.