O importantă companie chineză, interesată să investească în Aeroportul Internațional Liber Mărculești

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut astăzi o întrevedere reprezentanții unei companii chineze, interesată de dezvoltarea proiectelor comune în domeniul de producere, pe teritoriul Aeroportului Liber Internațional Mărculești, precum și de exportul de produse alimentare din Moldova spre China.

În cadrul discuției, Chiril Gaburici, a vorbit despre reformele realizate de Guvern în scopul creării unui climat de afaceri competitiv și atractiv pentru investitorii străini, dar și a prezentat facilitățile de care beneficiază rezidenții zonelor economice libere din țara noastră. Referindu-se la Aeroportul Liber Internațional Mărculești, ministrul a menționat că acesta reprezintă un punct strategic pentru volumul de mărfuri ce tranzitează Republica Moldova, care oferă acces imediat către transportul rutier, feroviar și aerian într-un singur nod.

„Republica Moldova oferă diverse oportunități pentru investitorii străini, în special prin acordarea facilităților fiscale agenților economici care activează în cadrul parcurilor industriale și zonelor economice libere, cum ar fi taxa unică de 7%, procedura simplificată de raportare – companiile prezintă un singur raport. Suntem gata să oferim tot suportul necesar venirii marilor investitori în țara noastră”, a menționat ministrul Economiei și Infrastructurii.

Reprezentanții companiei chineze și-au reiterat disponibilitatea de a investi în țara noastră, menționând că Republica Moldova reprezintă o punte de legătură între Est și Vest.

În prezent, în cadrul Aeroportului Internațional Liber „Mărculești” își desfășoară activitatea opt rezidenți

Imagini: