O importantă companie din Suedia interesată să investească în Moldova

O companie suedeză este interesată să investească în Republica Moldova între 20 și 50 milioane de euro. Declarația a fost făcută de Anders Jarlskog, directorul general al companiei suedeze Euro Finans, în cadrul întrevederii cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Conducerea companiei Euro Finans a aprobat investiția pentru Republica Moldova, însă urmează să se expună și Consiliul de Administrare al companiei. În acest sens, conducerea Euro Finans și Consiliul de Administrare întreprind o vizită la Chișinău pentru a discuta cu ministrul Economiei și Infrastructurii și Secretarii de Stat despre facilitățile create pentru investitorii străini, domeniile și sectoarele strategice ale Republicii Moldova, proiectele planificate pentru anul curent, etc. În urma vizitei, delegația suedeză urmează să ia decizia finală referitor la investiție.

„Suedia este unul dintre principalii parteneri de dezvoltare şi susținători ai parcursului european al țării noastre, aflându-se și în top 5 donatori ai Moldovei. Exprimăm gratitudinea pentru toată asistența oferită și încurajăm compania Euro Finans să investească în domeniile strategice ale țării”, a declarat Chiril Gaburici.

Potrivit directorul general, Anders Jarlskog, intrarea companiei Euro Finans în Republica Moldova va stimula dezvoltarea economică a țării datorită modelului unic de afaceri și gamei de produse. „Apreciem pozitiv progresul înregistrat de Republica Moldova la capitolul reforme, dar și facilitățile oferite mediului de afaceri, odată cu reducerea birocrației”, a adăugat directorul companiei Euro Finans.

Euro Finans este o companie financiară, specializată în finanțarea B2B.

În Republica Moldova activează 32 de întreprinderi cu capital suedez, investițiile în capitalul social însumând 74,154 mln lei. După valoarea capitalului investit, Suedia se află pe locul 17 între principalii investitori străini.

Imagini: