Octavian Calmîc: ”Obiectivul nostru este de a transforma în 2018 Republica Moldova într-un șantier de construcție pe segmentul infrastructurii drumurilor”

27 octombrie, Chișinău – Construcția drumului, care leagă satele Ciorăscu și Goian este un exemplu elocvent al utilizării eficiente a surselor financiare alocate din Fondul Rutier autorităților publice locale de nivelul unu. Declarația a fost făcută astăzi de viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii, în comuna Ciorăscu, municipiul Chișinău.

În opinia vicepremierului Octavian Calmîc, realizarea proiectelor de reabilitare a drumurilor în sectorul rural este unul din obiectivele principale ale ministerului Economiei și Infrastructurii pentru anul 2018. ”Intenționăm ca pe lângă proiectele investiționale de nivel național, realizate în mare măsură din fondurile partenerilor de dezvoltare, să direcționăm circa un miliard de lei pentru reabilitarea drumurilor din localitățile rurale ale țării. Noi trebuie să creăm o infrastructură modernă în satele Moldovei, care va oferi cetățenilor toate comoditățile de a trăi, munci, a se deplasa, etc.”, a spus ministrul Economiei și Infrastructurii.

Octavian Calmîc a mai specificat că în procesul de realizare a proiectelor de infrastructură în sectorul rural, vor fi acceptate doar cele care sunt în complex – drum, iluminat stradal, etc. ”La moment, specialiștii ministerului lucrează asupra unui amplu program de reabilitare a străzilor și drumurilor din sate, în așa mod ca începând cu primăvara anului 2018 să transformăm Republica Moldova într-un șantier de construcție pe segmentul infrastructurii drumurilor”, a accentuat vicepremierul Octavian Calmîc.

La rândul său, primarul comunei Ciorăscu, Ivan Scripnic, a menționat că prin asemenea proiecte, autoritățile publice centrale demonstrează cetățenilor că programele  și strategiile Guvernului privind modernizarea țării sunt unele viabile și au drept scop crearea unor condiții decente de viață și muncă tuturor cetățenilor țării. ”Acesta este un prim pas în crearea unei infrastructuri moderne în comuna Ciorăscu, dar sunt sigur că cu susținerea autorităților centrale vom realiza și alte obiective trasate de noi în procesul de transformare a comunei noastre în una modernă și cu servicii de calitate în toate domeniile”, a spus Ivan Scripnic.

Imagini: