Oportunitățile de atragere a investițiilor în sectorul imobiliar discutate de către Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu la Real Estate Forum 2021

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu a participat la deschiderea primului forum internațional dedicat sectorului imobiliar din Republica Moldova – Real Estate Forum 2021. Ministrul a salutat organizarea Forumului și a subliniat importanța sectorului imobiliar pentru economia țării. La momentul actual investiții în construcții imobiliare pentru industrie reprezintă doar 15% din total. Ministrul a menționat că pentru atragerea producătorilor mari pentru constituirea de platforme de producere este necesar să existe dezvoltatori imobiliari profesioniști pentru asigurarea infrastructurii și spațiilor de producere.

”Noi, la Ministerul Economiei, vrem să facem din Republica Moldova o destinație pentru investiții. În următorii ani vrem să schimbăm mediul regulator pentru ca relațiile dintre stat și mediul de afaceri să fie cât mai simple, eficiente și corecte. Astfel, agenții economici de bună credință vor putea face afaceri bune, iar dezvoltatorii vor beneficia de o creștere a cererii de spații de producere. Vrem să facem și programe de susținere pentru facilitarea investițiilor în platformele de producere. Agenției de Investiții este institutul care vine să asiste agenții economici, atât dezvoltatorii imobiliari, cât și investitorii în afaceri de producție, serviciile cărora vă îndemnăm să le utilizați pentru a face cele mai bune decizii de business. Agenția de investiții poate asista la selectarea soluției optime din variația de platforme industriale existente pe tot teritoriul Moldovei”, a menționat ministrul.

Este de menționat că Zonele Economice Libere (ZEL) și Parcurile Industriale care, pe parcursul activității, au reușit să atragă peste 500 milioane dolari și au creat mai mult de 18 mii locuri de muncă, a mai reiterat ministrul în cadrul evenimentului.

Forumul este la prima sa ediție și se desfășoară în perioada 3-4 septembrie, cu participarea factorilor de decizie din industria imobiliară: guvern, agenții de stat, parteneri strategici, autorități publice locale, investitori, dezvoltatori imobiliari și comunitatea de afaceri.  

Imagini: