Parcul de tehnologii informaționale ”Moldova IT Park” este în continuă extindere

Moldova IT Park și-a majorat numărul de rezidenți cu 152 de membri de la începutul anului.  Doar în luna mai, Parcului li s-au alăturat încă 18 companii, inclusiv din Ucraina și Belarus.

În prezent, Parcul numără 1112 rezidenți activi din 39 de țări, dintre care, 187 sunt companii cu capital străin. Numărul angajaților depășește cifra de 15 mii.

Pentru anul curent, Moldova IT Park a prognozat un venit de 7.60 miliarde lei, cu 33% mai mare decât anul trecut. Contribuția la buget a companiilor care au aderat în acest an la IT Park este de 357.2 milioane lei.

Amintim că Ministerul Economiei a simplificat procedurile de activitate a rezidenților Parcului. Astfel, rezidenții actuali accesează mai ușor serviciile oferite pe platforma web gestionată de Administrația parcului, iar pentru potențialii rezidenți a fost simplificată procedura de aderare.

La fel, a fost simplificată procedura de desfășurare a adunării rezidenților Parcului și a fost digitalizată circulația documentelor între rezidenți și Administrația Parcului prin poșta electronică, cu utilizarea semnăturii avansate calificate.

”Moldova IT Park” este o platformă creată de Guvern pentru stimularea investițiilor și dezvoltarea afacerilor IT, cercetare, dezvoltare și inovare digitală.

Imagini: